Hoppa till innehåll
EN In english
Publicerad

Film: Framtidens forskningsledare i Asien

Sydkorea satsar på mer grundforskning och bioteknik och i Japan finns en av världens största datorer och ett etablerat forskningssamarbete kring bionanoteknik. Framtidens forskningsledare besökte under ett par veckor de två länderna för att ta reda på var de står i forskningen. Följ med dem dit genom våra filmer.

Film: Forskning i Sydkorea

Se film om Sydkoreas satsning på grumdforskning och bioteknik och forskningsledarnas intryck från studieresan.

Sydkorea satsar för att gå från ”fast followers till first leaders” inom forskning. Framtidens forskningsledare från Stiftelsen för Strategisk Forskning åkte till Sydkorea på en studieresa för att studera Koreas snabba utveckling från ett av världens fattigaste länder till ett högteknologiskt under. Nu satsar Sydkorea för att skapa egen grundforskning och bioteknik.

Sony

Film: FFL i Japan

Se filmad intervju med Dr Kitano på Sony i Japan.

Svenskastudenter

Film: FFL i Japan

Se filmen om två japaner som studerar svenska.

Saeko Kitada och Saki Maruchi studerar svenska vid Osaka universitet. De har båda gått på folkhögskola i Sverige och tar snart sin masterexamen i svenska.

Koreas mat

Film: FFL i Korea

Se film om Koreas mat.

Johan Mauritsson utforskar maten i Sydkorea. I vanliga fall forskar han vid Lunds universitet och är en av Framtidens forskningsledare från Stiftelsen för Strategisk Forskning.