Hoppa till innehåll
EN In english
Publicerad

Förhandsbesked om den förestående utlysningen av gemensamt forskningsprogram mellan SSF, Sverige och NRF, Sydkorea

National Research Foundation of Korea (NRF) och Stiftelsen för Strategisk Forskning (SSF) har kommit överens om att genomföra ett internationellt gemensamt forskningsprogram med start 2024. SSF och NRF planerar att lansera en utlysning riktad mot gemensamma svensk-koreanska forskningsprojekt som kommer att vara öppen mellan den 15:e februari och 15:e april 2024 (NRF öppnar senare: mellan den 26:e februari och 15:e april).

Denna utlysning är öppen för strategiska gemensamma forskningsprojekt excellenta forskningsprojekt inom naturvetenskap, teknik och medicin för en hållbar framtida utveckling. Utlysningen är öppen för förslag som, brett definierade, finns inom eller bidrar till utvecklingen av de 12 strategiska forskningsteknologi-områden som är överenskomna mellan NRF och SSF: Halvledare och displayer, Sekundära battericeller, Smart rörlighet/transport, Nästa generations kärnkraft, ledande bioteknik, Flyg- och marin teknik, Väteteknologi, Cybersäkerhet, AI, Nästa generations kommunikationsteknik, Ledande robotteknik och tillverkning och kvantteknik. Finansiering är preliminärt planerad att tillhandahållas enligt 10 projekt, cirka 200 MKRW / 1,63 MSEK per projekt, år och land, under 3 år. Förslagen ska utarbetas gemensamt av en sydkoreansk och en svensk projektledare vilket ska resultera i en gemensam forskningsplan som lämnas in till respektive lands finansiär. SSF och NRF granskningsprocess kommer att ske under mitten av 2024 och godkända projekt kan planera att starta den 1 november 2024.

Om du är intresserad av denna utlysning, kontakta din partner i det andra partnerlandet nu och börja planera för att kunna lämna in en ansökan i god tid före deadline den 15 april 2024.

Vid frågor, vänligen kontakta: Joakim Amorim, Programchef SSF, joakim.amorim@strategiska.se, 08 – 505 81 665.