Hoppa till innehåll
EN In english
Publicerad

Lär dig det bästa sättet att skriva på Wikipedia!

SSF erbjuder nu en unik möjlighet att lära dig att sprida information om din forskning och ämnesområde på ett av de mest effektiva sätten som finns idag, via Wikipedia. Välkommen till en workshop tisdagen den 6 mars kl 10:00-15:00 hos SSF, Kungsbron 1, i Stockholm.

Din forskning är spännande och relevant även för människor utanför akademien, men ofta är den litteratur som används inom akademien svårtillgänglig för allmänheten. På Wikipedia kan miljontals läsare ta del av den kunskap som tas fram i forskarvärlden, men Wikipediaartiklarna kan vara förlegade eller sakna information. I workshopen får du lära dig att skriva Wikipediaartiklar inom ditt forskningsfält och uppdatera redan skrivna.

Under dagen får du också lära dig hur man skapar användarsidor och redigerar på Wikipedia så att du kan ta med dig denna kunskap till din forskargrupp. Vi kommer också att titta på ett antal olika Wikipedia-specifika redigeringsfunktioner.

Workshopen leds av Olle Terenius, malariaforskare vid Uppsala Universitet som sedan 2013 inspirerar och engagerar forskare vid svenska universitet att bidra till Wikipedia. Workshopen hålls på svenska.

Observera att det endast finns tio platser – först till kvarn gäller! Anmäl dig till sofie.pehrsson@strategiska.se (vändande mail)

Som förberedelse behöver du skapa ett konto där det tydligt framgår var användaren hör hemma. I bifogade instruktion (se högst upp till höger på denna sida och klicka på bilden, den är anpassad för Uppsala Universitet), ser du hur man gör, men använd ditt lärosätes förkortning. Vi vill också att du listar 5 nyckelord som beskriver din forskning och sedan söker på dessa ord på svenska och engelska Wikipedia för att se vilka kunskapsluckor som finns i Wikipediaartiklarna.

Välkomna!