Hoppa till innehåll
EN In english
Publicerad

Midsummer bland årets uppstickare

Här tillverkas solcellerna i pilotförsök på Midsummer.

Företaget Midsummer är ett av årets 33 hetaste teknikföretag. Med hjälp av bidrag från SSF har företaget tagit fram en process för massproduktion av solceller.

Det är tidningarna Affärsvärlden och Ny Teknik som tillsammans har utsett de 33 mest lovande och talangfulla teknikföretagen i Sverige. Och Midsummer i Järfälla som tar fram solceller är ett av dem:

Eric JaremalmEric Jaremalm

– Det är kul att få utmärkelsen, särskilt eftersom det är Ny Teknik och Affärsvärlden som tar fram detta. De tittar ju både på den tekniska höjden och på den affärsmässiga potentialen i företaget, säger Eric Jaremalm på Midsummer.

Affärsidén är att pressa priset på solceller med en egenutvecklad process. Det solfångande skiktet läggs på skivor av rostfritt stål.

Midsummer har tidigare fått bidrag från SSF och Stiftelsen för miljöstrategisk forskning genom programmet ProEnviro på sammanlagt cirka 12 miljoner kronor. Med hjälp av pengarna har de bland annat kunna optimera produktionsprocessen, nyanställa personal, bygga om produktionssystemen och ta hjälp av Chalmers för att analysera solcellerna.

– Genom ProEnviro har vi kunnat ta fram en process för massproduktion av solceller och det är nästa steg för oss nu, att leverera solceller i stor skala.

Text: Karin Nordin