Hoppa till innehåll
EN In english
Publicerad

Ny ansökningsomgång inom Visualisering

Snart startar en ny ansökningsomgång inom programmet Visualisering. En till två nya mötesplatser får stöd.

Stora och komplexa datamängder produceras bland annat inom forskningen, hälso- och sjukvården, vid produktutveckling och vid uppbyggnaden av informationsdatabaser. För att kunna presentera dessa datamängder på ett enkelt sätt behövs speciella metoder för analysera, samordna och lagra data. Viktiga verktyg är olika typer av visualiseringsmetoder, det vill säga att presentera data i bilder och som andra sinnesupplevelser.

Bild: CMIV, Linköping Bild: Center for Medical Image Science and Visualization, CMIV, Linköping

Två mötesplatser

Idag finns de två mötesplatserna Center of Visualization i Göteborg och Csite i Norrköping/Linköping. I Göteborg fokuserar mötesplatsen på hälsa och medicin, miljö och samhällsbyggnad, moderna media, industriell visualisering, mobila system och intelligenta transportsystem.

I Csite ingår de två centrumbildningarna vid Linköpings universitet: Norrköpings visualiserings- och interaktionsstudio, NVIS, och Centrum för medicinsk bildvetenskap och visualisering, CMIV.

Idéer och samarbeten

Mötesplatserna ska ge förutsättningar för utbyte av idéer och etablering av samarbeten. De arbetar tillsammans i ett nätverk som samordnar verksamheten nationellt, Visard.

I slutet av augusti startar en ny ansökningsomgång inom programmet som finansieras av KK-stiftelsen, Stiftelsen för Strategisk Forskning, VINNOVA, Vårdalstiftelsen och Invest in Sweden Agency. Mer information om ansökningsprocessen kommer senare.

Läs mer