Hoppa till innehåll
EN In english
Publicerad

Påverkan – fint, fult eller farligt?

Välkommen att anmäla dig till Forum för forskningskommunikation 3 april 2019 i Göteborg

Påverkan – fint, fult eller farligt?

Anmälan till nordens största konferens för forskningskommunikation, Forum för forskningskommunikation, är nu öppen!

Vi utsätts dagligen för försök till positiv och negativ påverkan. Att hantera desinformation med mer information är ofta fel väg att gå för att bemöta den som vill påverka oss i en viss riktning. Hur ska vi som jobbar med forskningskommunikation förhålla oss? När är påverkan fint? Varför anses det ibland vara fult eller till och med farligt? Och när går vi över gränsen och förlorar vår trovärdighet?

Välkommen att diskutera dessa och många andra frågor kring påverkan på Forum för forskningskommunikation i Göteborg den 3 april.

 

Årets huvudtalare är Imran Khan, Head of Public Engagement, Wellcome Trust från Storbritannien och TV-producenten Karin af Klintberg.

Du kommer även kunna lyssna på en spännande föreläsning om ”Battling desinformation” med forskaren James Pamment från Lunds universitet, inspireras av projekt där konst möter vetenskap från Science Gallery i Dublin och State Studio Berlin, och ta del av en kavalkad med goda exempel på forskningskommunikationsprojekt. I år finns även möjlighet att delta i en exklusiv förmiddagsworkshop med Niklas Laninge om Nudging – påverka beslutsprocesser med beteendevetenskapliga verktyg. 

För fullständigt program gå in på Vetenskapsfestivalens webbsida

Anmäl dig här
Sista anmälningsdag är 27 mars

För frågor, kontakta Jonas Martinsson, projektledare Göteborg & Co,
på telefon 072- 255 70 14, eller e-post jonas.martinsson@goteborg.com.