Hoppa till innehåll
EN In english
Publicerad

Sök Framtidens Forskningsledare 8!

För åttonde gången satsar SSF på flaggskeppsprogrammet Framtidens Forskningsledare (FFL-8). Sedan starten år 2000 har runt 140 framgångsrika forskare medverkat i programmet. Ytterligare 16 unga forskare ges nu möjligheten att delta. Deltagarna får under en femårsperiod ett bidrag på 15 miljoner kronor vardera och får samtidigt en gedigen ledarskapsutbildning.

Målet med programmet är att är att stödja och utveckla unga forskare med en potential att bli framtidens ledare inom akademisk och/eller inom industriell forskning.

–       Stiftelsens vision om en framtida forskningsledare är en ung person med högsta vetenskapliga och pedagogiska kompetens som dessutom visar en potential för ledarskap, säger Lars Hultman, vd för stiftelsen. Forskaren ska ha ambitionen att implementera forskningsresultat i samhället också utanför akademin och vara beredd att i ett senare skede av karriären axla ansvaret för en komplett akademisk miljö eller konstellation som är väsentligt större än den egna forskargruppen.

Den sökande ska forska inom naturvetenskap, teknik eller medicin och arbeta heltid på ett svenskt universitet/högskola eller forskningsinstitut. Bidraget är främst avsett för att bygga en forskargrupp vid någon av dessa forskningsorganisationer.

Sista ansökningsdag är den 16 augusti 2021 kl 14.00.

Beslut om tilldelning tas i juni 2022, med tidigaste projektstart i augusti 2022.

Hämta utlysningen här!

Hämta FAQ här!

Hämta pressmeddelandet här!

 

För ytterligare information kontakta:

Forskningssekreterare Johan Nilsson, johan.nilsson@strategiska.se, 073-358 16 74

Programchef Joakim Amorim, joakim.amorim@strategiska.se, +46 733 58 16 65