Hoppa till innehåll
EN In english
Publicerad

Utlysning, Ingvar Carlsson Award

Stiftelsen för Strategisk Forskning, SSF utlyser 48 miljoner kronor inom Ingvar Carlsson Award. Det är sjätte omgången av programmet som vänder sig till hemvändande postdoktorer, med syftet att ge dem en god möjlighet att starta en självständig och nyskapande forskningsverksamhet i Sverige.

Satsningen riktar sig till yngre lovande forskare som genomgår eller nyligen genomgått en postdoktoral utbildning och som bedriver en strategiskt motiverad forskning med potential att stärka Sveriges konkurrenskraft. I likhet med de tidigare utlysningarna omfattar programmet stiftelsens hela verksamhetsområde – naturvetenskap, teknik och medicin samt tvärvetenskaplig forskning som integrerar dessa områden.

Ur svenskt perspektiv är det angeläget att postdoktorerna återvänder till Sverige och bygger upp en egen forskargrupp utifrån sina internationella erfarenheter.

Programmet är uppkallat efter den tidigare statsministern Ingvar Carlsson som en erkänsla för hans insatser som ordförande för stiftelsen under åren 1997-2002.

SSF har avsatt 48 miljoner kronor och avser att finansiera upp till tolv stycken treåriga forskningsbidrag på 4 miljoner kr vardera. Förutom forskningsbidraget får mottagarna ett personligt stipendium på 60 000 kr. De deltar också i ett särskilt program för ledarskapsutveckling.

Sista ansökningstid är den 25 september 2014 kl 14.00.

För ytterligare information kontakta:

Forskningssekreterare Henry Wos, henryk.wos@strategiska.se, tel 08 – 505 816 71

Kommunikationschef Eva Regårdh, eva.regardh@strategiska.se, tel 073 – 358 16 68

 

Hämta pressmeddelande här