Hoppa till innehåll
EN In english
Publicerad

Rösta på din favorit

Forskarhjälpen är ett projekt som låter högstadieelever prova på riktig forskning genom att hjälpa forskare vid svenska universitet. I Forskarhjälpen 2015 – Appjakten, utforskar eleverna framtidens mobila teknik tillsammans med forskare vid Stockholms universitet. Projektet drivs av Nobelmuseet och finansieras av SSF.

Projektet avslutas nu med en postertävling där alla kan rösta på sin favorit. Postrar är ett viktigt sätt för forskare att kommunicera sin forskning, och det är likadant här. På Nobelmuseets hemsida finns 23 postrar som eleverna gjort och som tävlar i Appjaktens postertävling. Varje poster innehåller en kort teoretisk bakgrund om ämnet, i detta fallet mobilteknik, information om ett eller flera relaterade Nobelpris samt information om metod och resultat, dvs  själva appidén.

Så här röstar du

Gå in på varje enskild poster-sida genom att klicka på miniatyrbilden. Längst ned på varje poster-sida finns en så kallad ”like”-knapp: klicka på like-knappen och du har gett en röst.

De tre postrar som fått flest röster (”likes”) den 27 november går vidare till en jury som utser vinnaren. Juryn består av Karin Gyllenklev, programledare för Institutet i P3, Jörn Spolander, redaktör för Forskning & Framsteg samt Eva Funck Beskow, programledare mm. Vinnande poster belönas med tre biljetter till Nobelprisutdelningen i Stockholms Konserthus den 10:e december 2015, samt 5000 kr till klasskassan.