Hoppa till innehåll
EN In english
Publicerad

Sökes : forskningssekreterare med inriktning ICT

Stiftelsen för Strategisk Forskning (SSF) söker en forskningssekreterare till sitt kansli, centralt i Stockholm.

SSF identifierar och finansierar strategisk forskning inom teknik, medicin och naturvetenskap. ICT/beräkningsvetenskap är ett av de områden där förändringstakten i samhället går snabbast. SSF:s handläggare inom ICT-området pensioneras under det kommande året varför vi nu rekryterar en ny forskningssekreterare. 

 

Arbetsbeskrivning

Arbetet som forskningssekreterare innebär att självständigt planera och handlägga bidrag till stora forskningsprogram. Det omfattar speciellt att vara delaktig i att skriva utlysningstexter, hantera ansökningar i vår elektroniska plattform, leda beredningsprocessen, skriva beslutsbrev och kontrakt, sköta kontakt med bidragsmottagare, bedömningsgrupper och externa sakkunniga, genomföra halvtids- och slututvärderingar samt omvärldsbevaka.

 

Kvalifikationer

Vi söker i första hand dig som har:

·         Forskarutbildning, inom ICT, matematik eller beräkningsteknik.

·         Erfarenhet av forskningsadministration, helst från forskningsfinansierande organisation.

·         Erfarenhet och kunskap inom områdena forsknings- och innovationssystem.

·         Nationella och internationella kontakter inom de forsknings- och innovationspolitiska systemen samt förmåga att skapa och utveckla kontaktnät inom relevanta miljöer.

·         Erfarenhet av projektledning.

·         Erfarenhet av att jobba med stor forskningsinfrastruktur.

·         Förmåga att snabbt sätta dig in i nya problemområden.

·         Erfarenhet av och förmåga att ta fram konkreta beslutsunderlag.

·         Förmåga att pedagogiskt förklara och kommunicera komplexa samband och viktiga resultat och slutsatser, både muntligt och skriftligt, på svenska och engelska.

·         Förmåga att ta initiativ och arbeta självständigt samt att kunna bidra till ett gott samarbete på arbetsplatsen och samverka med andra aktörer.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för tjänsten.

 

SSF erbjuder

·         Utmanande och intressanta arbetsuppgifter i en oberoende offentlig forskningsstiftelse med ett strategiskt framstegsperspektiv för Sverige.

·         Ett starkt professionellt nätverk då arbetet sker i dialog med nationella och internationella aktörer inom UoH, forskningsinstitut, industri, hälso- och sjukvård, myndigheter samt andra finansiärer.

·         En arbetsplats med god arbetsmiljö samt engagerade och erfarna kollegor.

·         Möjligheter till utveckling inom ditt ansvarsområde och stor frihet under stort ansvar.

 

Om SSF

Stiftelsen för Strategisk Forskning (SSF) är sedan start 1994 en oberoende offentlig forskningsfinansiär inom teknisk, naturvetenskaplig och medicinsk forskning, inte minst med ett tvärvetenskapligt perspektiv.

Vi har till uppgift att främja utvecklingen av starka forskningsmiljöer av högsta internationella klass med betydelse för utvecklingen av Sveriges framtida konkurrenskraft.

Strategisk forskning är forskning som är riktad mot områden som uppfattas ge framtida kompetitiva fördelar för Sverige och forskning med ett långsiktigt industriellt intresse. Härtill uppmuntrar SSF forskare till att utveckla ett effektivt ledarskap, arbeta tvärvetenskapligt och att vara uppkopplade mot internationell forskningsfront samt mot andra sektorer än den rent akademiska.

SSF arbetar som en programfinansiär med riktade öppna utlysningar för forskningsbidrag till individer och projekt, vilka väljs ut efter en gedigen och transparent sakkunniggranskning. Under 2017 delades 626 Mkr ut i forskningsstöd.

 

Anställningens omfattning och villkor

·         Anställningsform: Tillsvidare

·         Omfattning: Heltid, eller enligt överenskommelse

·         Tillträde: Under perioden januari – mars 2019, eller efter överenskommelse

·         Lön: Individuell lönesättning

 

Ansökan

Ansökan märkt ”Forskningssekreterare SSF, Dnr: zAp18.0061” inklusive CV skickas per e-post till registrator@strategiska.se senast 2018-09-05.

 

Kontaktpersoner

Joakim Amorim, Programchef, telefon: 08 – 505 81 665

Lars Hultman, VD, telefon: 08 – 505 81 677

 

Hämta underlaget här!