Hoppa till innehåll
EN In english
Publicerad

SSF på Vetenskapsfestivalen

På Vetenskapsfestivalen möttes forskarna i programmet Framtidens forskningsledare 3 för första gången i en ceremoni med diplomutdelning och presentationer. Och under seminariet Science & Society diskuterades skolan och framtiden.

Stiftelsen för Strategisk Forskning har delat ut bidrag om vardera 8,5 miljoner kronor till 20 forskare som är framtidens potentiella forskningsledare. Programmet Framtidens forskningsledare 3 ska pågå i fem år. Vid Vetenskapsfestivalen i Göteborg i april möttes forskarna för första gången. Ulla-Britt Fräjdin-Hellqvist, ordförande i SSF och Lars Rask, vd, presenterade bidragsmottagarna.

Ulla-Britt Fräjdin-Hellqvist, ordförande, delade ut diplom till Framtidens forskningsledare 3.

Lära för livet

Årets seminarium i serien Science & Society på Vetenskapsfestivalen – där SSF är en av medarrangörerna – tog upp skolan och framtiden. Temat var hur skolan fungerar i dag och hur forskning kan bidra till att göra den bättre.

Hur djup är den svenska skolans kris? Eller är den utsatt för en orättvis svartmålning? Om det var meningarna delade bland det 60-tal personer som diskuterade hur väl skolan svarar mot såväl dagens som framtida kompetensbehov.

Läs ett referat.