Hoppa till innehåll
EN In english
Publicerad

SSF startar samarbete med KIT för spridning av vetenskap

SSF ger bidrag till svensk forskning av högsta klass. Det är också viktigt att nå ut till akademi, näringsliv och allmänhet om vad detta är för forskning och vilka resultat som kommer fram. För att sprida informationen till ännu fler startar nu SSF ett samarbete med KIT.

– Vi ser KIT som en modern och intressant kanal för att sprida spännande forskningsresultat, säger Eva Regårdh, kommunikationschef och Lars Hultman, vd för SSF.

Vetenskap och forskning har sedan starten varit ett prioriterat ämne för KIT. Nu väljer man att satsa ytterligare på bevakningen genom ett sponsorsamarbete med SSF under vinjetten Framsteg.

– Vi vill göra fantastisk vetenskapsjournalistik på sociala medier, medan SSF vill att fantastisk vetenskapsjournalistik ska få spridning. Det här upplägget infriar bådas önskningar, säger Robert Brännström, chefredaktör på KIT.

KIT förklarar och ger perspektiv på sammanhangen, trenderna och händelserna som formar vår tid. Sedan starten har därför vetenskap och forskning varit ett viktigt ämne att bevaka för publicisten. Det är dessutom tydligt att man slagit an en sträng hos publiken.

– Flera av våra mest sedda filmer har handlat just om nya forskningsrön och vi upplever ett stort intresse för det här ämnet hos våra användare, säger chefredaktör Robert Brännström.

Artiklar och så kallade explainerformat (rörligt textat material) kommer att publiceras i KITs kanaler med start i höst.

Mer information om KIT!