Hoppa till innehåll
EN In english
Publicerad

Välkommen till Forum för forskningskommunikation

Vetenskapsfestivalen hålls varje år i Göteborg, i år den 13-17 april. Med hundratals aktiviteter, 70 000 besök och mer än 1 000 timmars vetenskap spelar den en viktig roll för att väcka intresse för forskning och vetenskap. Festivalen inleds med ”Forum för forskningskommunikation”, som brukar samla 300-400 deltagare, de flesta kommunikatörer vid våra lärosäten.

I år går forumet av stapeln på eftermiddagen den 13 april. Forumet organiseras av SSF tillsammans med Vetenskapsrådet, Vinnova, Forte, Formas, KK-stiftelsen, Vetenskap & Allmänhet, Mistra och så Vetenskapsfestivalen förstås.

Årets tema är ”Forskningskommunikation i utveckling – från information till samverkan”. Keynote speaker är Hilary Sutcliff, chef för Matter, en icke-vinst drivande brittisk organisation som fokuserar på ansvarsfull innovation och att knyta ihop människor och idéer med ny teknologi. Hilary Sutcliff är en flitig föreläsare och har bland annat talat på World Economic Forum.

Efter föredraget är det dags för en kavalkad av korta presentationer av lyckade exempel på forskningskommunikation. Förra året presenterades en rad exempel på hur man arbetar med forskningskommunikation i Storbritannien, nu tycker vi det är dags att titta på vad som händer på hemmaplan.

Tre seminarier avrundar eftermiddagen, på tema ”Ett medialandskap i förändring”, ”Utvärdering av forskningskommunikation” och ”Social inkludering”.

Seminariet är kostnadsfritt, så även efterföljande mingel med mat och festlig invigning av Vetenskapsfestivalen. Välkommen!

Anmäl dig här!