Hoppa till innehåll
EN In english
Publicerad

Världens främsta bildbehandlare i Stockholm

SSF:s vd Lars Hultman hade äran att inledningstala på ICPR 2014-konferensen i Stockholm Waterfront den 25 augusti.

Det är första gången som ICPR (International Conference on Pattern Recognition) har sin konferens i Sverige. 1200 personer från 58 länder deltar. Flest delegater kommer från Kina, men även många amerikaner och japaner deltar. Nytt för i år är att delegater från Malaysia och Tunisien medverkar. Under dagarna tre hålls 198 föredrag fördelat i fem olika områden inom områden som maskininlärning, mönsterigenkänning, biometriska data, datorseende, signal- och videoprocessing.

ICPR - bildbehandlingskonferens i Stockholm augusti 2014

Lars Hultman öppnade konferensen med en referens till August Strindbergs drama ”Ett drömspel” och Andrew McAfee, medförfattare till ”The Second Machine Age” och menade att de verktyg som behövs för att realisera den automatisering som McAfee pekar på och som vi tidigare bara kunnat drömma om, skapas till stor del med just mönsterigenkänning, visionsystem och liknande.

Dagens huvudtalare, Jitendra Malik, verksam vid Berkeley-universitet i Kalifornien, USA pratade mönsterigenkänningens tre R, ”recognition, reconstruction och reorganization”. Den heliga gralen är komplett 3-dimensionell förståelse och rendering.