Hoppa till innehåll
EN In english
Publicerad

Press- och näringslivslunch för Ingvar Carlsson Award

  • 24 september 2013, 12:15 – 14:00
  • Stiftelsen för Strategisk forsknings kansli, World Trade Center, Kungsbron 1, hiss G, våning 7, Stockholm

SSF delar ut 36 miljoner kronor

Träffa Sveriges framtida forskarelit!

Välkommen på press-och näringslivslunch den 24 september då stipendiaterna till den femte upplagan av Ingvar Carlsson Award, ICA, presenteras av Malou von Sivers och tidigare statsministern Ingvar Carlsson.  Genom forskningsprogrammet beviljas tolv unga forskare 3 miljoner kronor vardera.

ICA är ett program speciellt utformat för att locka unga forskare att återvända till Sverige och etablera en självständig och nyskapande forskningsverksamhet vid ett svenskt universitet. De är samtliga på s k postdok-nivå d v s de har disputerat och sedan bedrivit självständig forskning vid utländska universitet.   

Vid lunchen intervjuar Malou von Sivers de tolv forskarna som tar emot sina utmärkelser senare under eftermiddagen vid en ceremoni hos Stiftelsen för Strategisk Forskning i Stockholm. Här finns chansen att träffa såväl stipendiaterna som Ingvar Carlsson som delar ut utmärkelserna. Det är också ett bra tillfälle att träffa SSF:s nya ordförande, som väljs den 17 september, och vd professor Lars Hultman.

Stipendiaterna täcker forskningsområden som sträcker sig från medicin till fysik med en övervikt åt livsvetenskaperna och bioteknik. Här finns forskning som kan öka vår förståelse och ge nya behandlingsmetoder för reumatiker, cancersjuka och bakteriella sjukdomar, här finns nya algoritmer och metoder för att visualisera det slående hjärtat, den Alzheimersjuka hjärnan, eller ett speciellt virus. Förutom forskningsbidraget får mottagarna ett personligt stipendium på 50 000 kr. De deltar också i ett särskilt ledarskapsutvecklingsprogram.
 
-Sverige har en lång tradition av framstående forskning inom teknik, medicin och naturvetenskap. Ingvar Carlsson Award bidrar till att behålla och stärka landets konkurrenskraftiga forskning samt att uppmuntra forskare att återvända och etablera sig i Sverige, säger Lars Hultman, vd för SSF.

Datum: 24 september
Tid: 12.15-14.00, enklare lunch serveras från 12.15.
Plats: Stiftelsen för Strategisk forsknings kansli, World Trade Center, Kungsbron 1, hiss G, våning 7.

O.S.Awww.strategiska.se/ICA_V.

Hjärtligt välkommen!

För mer information kontakta:
Eva Regårdh, kommunikationschef , Eva.Regardh@strategiska.se, 08-505 816 68

Arrangör: SSF