Hoppa till innehåll
EN In english
Publicerad

Mot en virtuell värld

  • 7 mars 2012, 13:00 – 18:00
  • World Trade Center, lokal New York, Klarabergsviadukten 70, Stockholm
Hur kan forskningen hjälpa oss på vår fortsatta väg in i IT-samhället?

Det finns forskare som menar att vi tog steget över från industrisamhället till informationssamhället redan för femtio år sedan och vi har kunnat iaktta en accelererande utveckling, inte minst genom tillkomsten av Internet. Vi har fått en helt ny infrastruktur och nya sätt att kommunicera, och många bedömare menar att vi bara har sett början.

Nu är vi på väg in i det nätverkande samhället, och förändringarna är stora. Utvecklingen påverkar såväl affärsmodeller och kultur som hälsovård och socialt beteende, för att bara nämna några områden, och inte minst forskningen har fått kraftfulla verktyg. Men datorerna har också gjort sitt intåg i hemmen och vår syn på avstånd har förändrats. Vad ligger bakom denna utveckling? Är det marknaden som styr? Tekniken erbjuder oanade möjligheter men medför också oönskad användning. Hur ska vi forma vårt framtida samhälle och hur kan forskningen bidra?

Du inbjuds till ett forskningspolitiskt seminarium där vi tittar på några viktiga aspekter av informationsteknik och diskuterar vad som väntar oss i en nära framtid.

Deltagandet är kostnadsfritt men bindande anmälan fordras. Antalet platser är begränsat.

Seminariet är mycket populärt, men om du anmäler dig nu sätter vi upp dig på vår kölista.

Tid: 7 mars, 2012

Anmälan via: www.strategiska.se/fopolsem senast den 27 februari.

Varmt välkommen!

Arrangör: SSF