Hoppa till innehåll
EN In english
Publicerad

Programvara för konkurrenskraft

  • 27 september 2012, 09:00 – 17:00
  • Electrum, Kista

 

Innovativ mjukvara satt i system

En stor del av Sveriges industriella styrka koncentreras kring framtagning och tillverkning av tekniska systemlösningar: högspecialiserade, storskaliga och autonoma. I decennier har våra systemprodukter rönt goda internationella försäljningsframgångar.

Stiftelsen för Strategisk Forskning och Vinnova står tillsammans för stor del av den svenska forskningen med anknytning till inbyggda och programvaruintensiva system. Syftet med denna konferens är att ge en bred inblick i denna forskningsverksamhet, av potentiell betydelse för stora delar av svenskt systemorienterat näringsliv.

Nya kontakter

Konferensen vänder sig till beslutsfattare och forskningsansvariga inom näringslivet med intresse för tekniska system och de möjligheter dessa kan erbjuda. Forskare inom aktuella områden hälsas också mycket välkomna och vi hoppas att konferensen ska ge många goda kontakter.

Datum: 27 september 2012
Plats: Electrum, Kista
Tid: 09:00 – 17:00

Vid konferensen presenteras 26 aktuella forskningsprojekt med anknytning till inbyggda och programvaruintensiva system. SSF har genom två utlysningar 2008 och 2010 investerat i sexton pågående projekt på temat programvaruintensiva system. Vinnova-projekten ingår antingen i Artemis som är ett Joint Technology Initiative under FP7 inom området inbyggda system eller ITEA 2 som är inriktat på forskning och utveckling av programintensiva system och tjänster och är en del av Eureka, ett samarbetsnätverk med 39 länder.

Inbjudan som pdf finner du här: Programvara för konkurrenskraft

Anmälan till konferensen görs på www.sics.se/ssf-vinnova/registrering senast den 25 september.

Välkommen!

Arrangör: SSF